22 Ağustos 2009 Cumartesi

Emekli maaşınız düşmesin!

Emekli maaşı alacaklar için rehberlik hizmeti veren Ali Tezel, emekli aylığı hesaplama sistemini anlattı. Emekli aylıkları konusunda herkesin kafasında soru işaretleri olduğu belirten uzmanlar doğru zaman içinde çalışmayı bırakmak ve ödeyecekleri doğru rakamdan da prim ödemeyi anlattı.

Yeni gelen sistemler ile birlikte emekli maaşları düşüyor. Bundan dolayı da önümüzdeki yıllarda planlama yapmak önem kazanıyor. Ayrıca da ne kadar ödemeli, çalışşsammı ne yapsam gibi sorular baş gösteriyor. Bazılarıda ödemezsem daha mı karlı olurum diyor. Emekli olacak kişiler 99 senesinden sonra emekli olanlardan daha az maaş alıyorlar ve eski emekliler ise daha çok yani emeklisi yeni olanlar az alıyor. Beş bin lira ödeyerek emekli maaşları yüz lira daha aşağıda kalıyor ve bu rakamlardan aşağıda olan prim ödemeleri maaş aldıkları durumda ise her ay emekli maaşları da düşüyor.

Eski sisteme göre yenisi arasında farklar var. Buda %25 gibi bir oran fark oluyor. Bundan dolayı da ücretleri 2.200 TL den az olanlarda emekli maaşları düşüyor. Çalıştıkları ay başına .25 TL düşüyor. En son olarak ise 224 liraya kadar düşüyor. Ancak herkesin hesaplamasını yapmakda çok zor bir durum diye açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder